Vess véget a testeddel folytatott harcnak 2. rész

Blossom Benedict írása – 2. rész

  1.  Add fel az EGÉSZSÉG-játszmát

Igen, jól hallottad! A dietetikusok utálni fognak azért, amit most mondok, de annyi nézőpontunk van arról, hogy mi egészséges és mi nem, hogy anélkül ítéljük meg az ételeinket, hogy tudnánk, a testünk hogyan reagál rájuk, szereti vagy nem szereti őket. A kelkáposzta egészséges, igaz? Nos, annak mégsem, akinek alacsony a pajzsmirigy hormonszintje. A paradicsom is egészséges, ugye? De nem, ha gyomorsavad van. A cukor egészségtelen. Valóban az? Minden esetben?

Két választásod van: vagy óvatosan elkészíted a számodra jó és rossz élelmiszerek listáját, vagy elfelejtesz mindent, amit valaha is hallottál az ételekről és minden pillanatban megkérdezed a testedet, hogy mire vágyik. Meg fogsz lepődni, hogy a tested milyen biztosan tudja, mit szeretne, és hogy mennyire együttműködik veled. Ő is szeretné magát nagyszerűen érezni!

  1. Légy hálás a visszajelzésekért

Milyen gyakran leszel frusztrált egy fejfájás miatt? Vagy leszel mérges, amikor fáj a hátad? Mi van akkor, ha a testedben megjelenő fájdalmak nem mindig jelentenek rosszat? Mi van akkor, ha a tested utolsó eszközként a fájdalom segítségével próbál meg kommunikálni veled?

Ha valahol fájdalmat érzel, légy hálás és tedd fel a kérdést: Testem, mit az, amit próbálsz megmutatni nekem? Talán nem tetszett neki valami, amit ettél? Vagy egy rossz hangulatú beszélgetésre reagál így? Mi az, amit így próbál neked elmondani?

  1. Engedd meg magadnak a Változást

Az emberek szeretik az állandóságot, de az igazság az, hogy minden nap mások vagyunk. Más az időjárás, változik a hangulatunk és mások az igényeink is. Ahelyett, hogy próbálnánk kitalálni, hogy mit kellene rendszeresen ennünk, vagy hogy mi legyen a nyári edzéstervünk, foglalkozzunk a mostani pillanattal. Mi az, amit a tested szeretne a mai napon? Mi van akkor, ha nem kell mindenben következetesnek lenned? Mert a tested biztosan nem az!

  1. Ne ítélkezz

Hányszor ítélkezel a tested felett nap mint nap? Ha úgy bánnál a kutyáddal, ahogy legtöbb ember a testével bánik, az biztosan világgá szaladna! Meglepő, hogy a tested nem szívesen működik együtt veled? Kezdj el észrevenni minden alkalmat, amikor ítélkezel a tested felett és ilyenkor minden esetben mondd ezt magadnak: Ez egy érdekes nézőpont! Amikor végre felismered, hogy az ítéleteid nem azonosak az igazságoddal, nem fognak többé kontrollálni. Onnantól kezdve a szabadság útján jársz majd.

  1. Összpontosíts a hálára

Ahelyett, hogy azokra a dolgokra koncentrálnál, amiket szeretnél ha működnének, légy hálás azokért, amik már működnek. Készíts egy listát azokrók a dolgokról, amikért hálás vagy a testeddel kapcsolatban és emlékeztesd magad ezekre naponta. Hogy nincs sok ilyen dolog? Mi van például azzal, hogy képes vagy látni? Hogy érzed a szellőt a bőrödön? Mindig sokkal több mindenért lehetünk hálásak, mint amit elsőre gondolunk!

Sokkal könnyebb valamit a hála teréből tekintve megváltoztatni, mint az ítélkezés teréből. Próbáld csak ki!

Azzal, hogy felfedeztem a kérdéseket, nem zártam ki az orvosokat, kutatásokat vagy könyveket a lehetőségek közül. Neked sem kellene! Ma minden rendelkezésemre álló információt használok.

Mégis, amikor a testemmel kapcsolatban meghozandó döntésekről van szó, elcsendesedem és megkérdezem: Mit tudok? Többé már nem okolok másokat azért, ahogyan érzek. Tudok hálás lenni azért a tudásért, ami az orvosoktól számrazik, de végtére is tisztában vagyok azzal, hogy rajtam kívül senki másnak nem köszönhető az, hogy nagyszerűen érzem magam.

Azzal, hogy a saját testemben megtaláltam a lelki társam, az emésztési problémám eltűnt, a pajzsmirigy értékeim ismét normálissá váltak (ami elvileg nem lehetséges), és ami a legfontosabb, hogy újra élvezhetem, hogy van testem.

Micsoda ajándék, hogy többé nem állunk már harcban! Neked is itt az idő, hogy véget vess a a testeddel folytatott harcnak? Ha igen, akkor milyen kérdéseket tehetsz most fel?

Az eredeti cikk angolul

Fordította: Dezső Judit

Share on facebook
Megosztom
Brunáckiné Marika

Brunáckiné Marika

Brunácki Ignácné / Marika / vagyok, Természetgyógyász, Reflexológus , Theta Healing konzulens, Access Bars® és Access Body® kezelő, Kineziológus, Kristály/angyali energiát alkalmazó. Több éve érdeklődöm minden ezotériával, természetgyógyászattal kapcsolatos területek iránt. Tanulmányaimat Agykontrollal kezdtem 1996-ban , ami elindított ezen a csodálatos önmagamra találás útján.

Ajánlott bejegyzések

Az engedély csapda

Az engedély csapda – írta: Gary M. Douglas Tanítottak Téged arra, hogy mások jóváhagyását, engedélyét keresd? Érezted valaha azt, hogy nem lehetsz „jó” anélkül, hogy

Befogadás

A befogadás az, amit nem tanítanak meg gyerekként senkinek, éppen az ellenkezőjét tanítják generációról generációra. Ne fogadj be! Drága ajándékot ne fogadj el! Dicséretet ne

Teremtés könnyedségből?

Teremtés könnyedségből?   Mi van ha lehetséges?  Könnyedén teremted-e az életedet? Könnyedén hozol-e létre dolgokat? Könnyedén változtatsz? Észrevetted- e, hogy milyen gyorsan változik minden? Mi